Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere bouwt 330 sociale huurappartementen in Eenhoorngebied Amsterdam-Oost

Image

Ymere bouwt in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost 330 nieuwe sociale huurappartementen. De bouw van De Eenhoorn is afgelopen week gestart.

Volgens directeur portefeuillevernieuwing Viviane Regout heeft haar corporatie bewust gekozen voor compacte woningen op die plek. Er stonden 124 woningen. Ymere bouwt 330 sociale huurwoningen terug. Het gaat om (starters)appartementen van 33, 45 en 60 m². Voor gezinnen is een aantal appartementen beschikbaar van 87 m2 met drie slaapkamers.

Een veranderende samenstelling van de bevolking vraagt volgens haar om een ander type woning. “In Amsterdam is er grote behoefte aan woningen voor starters en kleinere één en tweepersoonshuishoudens.” Daarbij is goed gekeken hoe ruimtes het slimst kunnen worden benut. “Als je single bent hoef je écht niet iedere dag de wasmachine te laten draaien. Terwijl die wel ruimte inneemt”, rekent Regout voor. “Doordat bewoners bijvoorbeeld professionele wasmachines – en drogers in de centrale hal met elkaar delen, blijft er letterlijk meer ruimte over om te wonen.”

Zij onthulde samen met Ivar Manuel, bestuurder van stadsdeel Oost, de naam van de centrale autovrije ‘speelstraat’: Mária Telkesstraat. Volgend jaar na de zomer wordt de eerste woning opgeleverd.