Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporaties tekenen voor ‘sociaal woonakkoord’ gemeente Waterland 

Image

Intermaris en Wooncompagnie hebben met de gemeente Waterland afspraken gemaakt over de bouw van minimaal zeshonderd sociale huurwoningen in de komende acht tot tien jaar. Intermaris pleegt nieuwbouw specifiek in Monnickendam. Wooncompagnie zal binnen de gehele gemeente nieuwe sociale huurwoningen realiseren.
De voorgenomen bouwproductie is onderdeel van een ambitieus gemeentelijk bouwprogramma. De gemeente Waterland wil uitbreiden met tweeduizend woningen, waarvan dertig procent sociaal, dertig procent in het betaalbare middensegment en veertig procent dure (koop-)woningen. Wethouder Ton van Nieuwkerk ziet zich daarbij voor een ambitieuze onderneming geplaatst. Zijn gemeente kent op dit moment slechts plannen voor de bouw van ruim vierhonderd sociale huurwoningen, en een groot daarvan moet worden gerekend tot de ‘zachte plannen’.

Wooncompagnie werkt vol overtuiging mee aan het gemeentelijke beleid om het aandeel sociaal en betaalbaar binnen de nieuwbouwproductie omhoog te brengen, zegt  Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. “In Waterland is een enorm tekort aan betaalbare woningen. Samen met de gemeente zetten we de schouders onder deze opgave.” Ook Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, is blij met het woonakkoord. “Samen gaan we de uitdaging aan om geschikte locaties te vinden, waar we duurzame woningen kunnen bouwen voor mensen die minder te besteden hebben.”
Behalve meer woningen, wil Waterland ook graag een gevarieerder woonaanbod realiseren, beter geschikt voor de combinatie van wonen en zorg. “Het sociaal woonakkoord is een mooie aanvulling op onze woonzorgvisie. Met deze bouwstenen heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken”, aldus Van Nieuwkerk.