Woningbouw in bedrijvengebied OverAmstel rukt op richting A10

13.12.2022
Image

De herontwikkeling van het bedrijvengebied OverAmstel pal zuidelijk van de metrolijn krijgt nu ook gestalte. De ontwikkelcombinatie Grondbedrijf Zuidpark (PGZ) gaat een plan uitwerken voor de realisatie van 390 woningen en maatschappelijke en commerciële voorzieningen aan de Van Marwijk Kooystraat in Amsterdam-Duivendrecht. Dat ligt tussen de metrolijn en de A10. De locatie ligt in Ouder-Amstel, maar Amsterdam is de grondeigenaar.

Het hele gebied OverAmstel is al jaren het toneel van een ingrijpende herontwikkeling. Het gebied omvat onder andere het Amstelkwartier en het Bijlmerbajes-gebied aan beide zijden van de Spaklerweg. Langzamerhand rukt de woningbouw op naar het zuiden richting de A10. Het voormalige Amstel Business Park moet een gemengd woonwerkgebied worden waarvoor de naam 'Werkstad OverAmstel' is bedacht.

Ouder-Amstel stelde eind november ook een bestemmingsplan vast voor de bouw van 430 woningen in complex The Dialogue aan de Wenckebachweg. Volgens wethouder Barbara de Reijke is er in het voormalig bedrijvengebied ruimte voor tweeduizend woningen: "En minimaal dertig procent daarvan heeft een huur onder de 700 euro."