Wethouder Laurens Ivens opnieuw lijsttrekker SP

12.05.17
Wethouder Laurens Ivens opnieuw lijsttrekker SP

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wil Laurens Ivens graag weer de strijd aangaan als lijsttrekker van de SP Amsterdam. "Na acht jaar raadslid en vier jaar wethouder van wonen te zijn geweest, brandt nog altijd het vuur. We hebben de laatste vier jaar veel kunnen veranderen, maar mijn handen jeuken om nog meer te bereiken in onze strijd tegen armoede, tweedeling en de grote drukte in de stad," aldus de wethouder.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. Ivens ziet grote kansen voor de SP en Amsterdam. Hij benadrukt het keerpunt op het gebied van wonen. "Na decennia van afname gaan er nu weer méér sociale huurwoningen komen. Dat alles hebben we bereikt in samenwerking met twee rechtse partijen:D66 en VVD." Ivens wil met name de toenemende tweedeling tussen arm en rijk stoppen. Volgens hem is de afgelopen jaren de rekening van het regeringsbeleid veel harder aangekomen bij de gewone Amsterdammer dan bij de rijke Amsterdammer.

Op 4 juli neemt de ledenvergadering van de SP Amsterdam het definitieve besluit over het lijsttrekkerschap. Er zijn geen tegenkandidaten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS