Voorlopig einde aan explosieve prijsstijgingen Amsterdamse woningen

12.04.18
Voorlopig einde aan explosieve prijsstijgingen Amsterdamse woningen

Er gloort een einde aan de enorme prijsstijgingen van Amsterdamse woningen. Het laatste kwartaal nam de mediane transactieprijs met 3 procent af ten opzichte van het vorige kwartaal; de vierkante meterprijs steeg nog wel met 2,1 procent. De grote prijsstijgingen vindt men nu buiten Amsterdam en vooral in Den Haag, zo blijkt uit de kwartaalrapportage van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Het woningaanbod is verder gekrompen. De makelaars pleiten voor ingrijpende maatregelen om de woningmarkt weer gezond te maken.

Overspannen woningmarkten
 

 

De Amsterdamse transactieprijzen zakten dan wel iets het laatste kwartaal, maar gemeten over een heel jaar stegen de prijzen het laatste kwartaal nog wel met bijna 20 procent (19,3%). De markt stagneert. Het aantal transacties daalde het laatste kwartaal in Amsterdam met 10,7 procent en landelijk van 13 procent.  De mediane transactieprijs is in Amsterdam gestegen naar 407.000 euro en in Nederland naar 273.000 euro, 9,7 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen van appartementen stegen met bijna 16 procent.
Woningen staan in Amsterdam gemiddeld slechts 27 dagen te koop.
 
De NVM-regio Amsterdam is groter dan de hoofdstad en omvat ook de gemeenten Abcoude, Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS