Volgende woontoren in Almere DUIN

05.06.18
Almere Duin woontoren MoederscheimMoonen
Volgende woontoren in Almere DUIN
De eerste fase van de wijk DUIN in Almere bestond voornamelijk uit villa's in het zand. Maar in de zuidelijke uitbreiding 'Kop Zuid' komt meer hoogbouw. Ontwikkelaar Amvest startte eerder al met de woontoren San Francisco en later dit jaar is de bouwstart voorzien van de volgende woontoren van zestien bouwlagen met uitzicht op het IJmeer.   
 
Deze woontoren telt vijftien woonlagen met vier appartementen per verdieping en twee penthouses op de bovenste laag. Het ontwerp van MoederscheimMoonen wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die de verschillende vloeren markeren. Vanuit deze horizontale banden ontstaan verspringende balkons. Op deze wijze zou het dag- en zonlicht op de balkons maximaal zijn. De woontoren zal omgeven worden door de ‘duinhal’, een gebouw bestemd voor horeca en leisure, en meer torens met appartementen. De toren komt prominent op het golvende gecreëerde duinlandschap.
 
DUIN is een circa 100 ha grote gebieds- en vastgoedontwikkeling in de kustzone van Almere Poort. In een nieuw duinlandschap met stranden en bossen realiseert Amvest sinds 2013 in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure. Het plan werd bekroond met de NEPROM-prijs 2017.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS