Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierhonderd woningen op vijf eilanden Houthavens

Image

Bouwfonds Ontwikkeling en woningcorporatie Ymere hebben een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Amsterdam ondertekend voor de ontwikkeling van ruim vierhonderd woningen in de Houthavens in Amsterdam-West. Het gaat om vijf eilanden met 84 sociale huurwoningen en circa 320 koopwoningen.
De ontwikkeling van de eerste plandelen gaat vrijwel direct van start. Op Eiland 1a begint begin 2016 de bouw van circa 65 sociale huurappartementen. Op Eiland 2 Zuid wordt in het laatste kwartaal van 2015 begonnen met de realisatie van 75 grondgebonden koopwoningen. De achtergevels van deze woningen grenzen aan een gracht. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om vlonders te maken en bootjes aan te meren. Tussen de woningen komt een verdiepte stallingsgarage met daarbovenop een autovrije binnenstraat. De woningen worden in verschillende breedtes, hoogtes en indelingsvarianten aangeboden. De ontwikkelaar besteedt veel aandacht aan de kapvormen, horizontaal gebundelde raampartijen, warm gekleurde metselwerkverbanden en detaillering. Naar verwachting gaan de woningen 2e kwartaal 2015 in verkoop.
Uiteindelijk zullen in de Houthavens op zeven groene, autoluwe wooneilanden in totaal circa 2.500 woningen, ruim 70 woonboten en voorzieningen zoals scholen, horeca en een zorginstelling worden gerealiseerd.