PakhuisNUL20 - 22 februari

09.02.16

De vijftiende editie van de talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam. PakhuisNUL20 zet de luiken open. Door interviews en debat. En door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 22 februari 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Thema's 'Koers 2025', Meer tijdelijke huur: vloek of zegen en '100 jaar Amsterdamse school'.

Inschrijven kan HIER.

Het CONCEPTprogramma:


INTERVIEW Eric van der Burg over Koers 2025

Locaties en bouwplannen voor 50.000 woningen

Amsterdam wil de komende vier jaar 32.500 nieuwe woningen bouwen en in tien jaar minstens 50.000 woningen toevoegen. Het college presenteerde kort geleden het tenderprogramma voor 2016 en Koers 2025; in dat laatste programma werden twaalf extra locaties aangewezen om vanaf 2020 ruimte te bieden voor twaalfduizend woningen. Waar liggen die locaties? Wat voor soort woningen komen daar? Wie gaat ze bouwen? En welke Amsterdammers maken kans om daar te gaan wonen? In gesprek met de wethouder Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg.


Reacties op Koers 2025

Bouwende partijen reageren op de bouwplannen en -ambities van het Amsterdams college. Met onder andere reacties van Ebe Treffers (Manager ontwikkeling gebieden bij Bouwinvest) en Gerard Anderiesen (Bestuurder Stadgenoot).


PRESENTATIE

100 Jaar Amsterdamse school

In 2016 viert de Amsterdamse school haar 100-jarig bestaan. In maart opent het vernieuwde en sterk uitgebreide Amsterdamse School Museum Het Schip de deuren van haar nieuwe locatie; Het Stedelijk Museum organiseert een tentoonstelling en het hele jaar door worden bijzondere gebouwen uit die bouwperiode opengesteld en uitgelicht. Wat kan Amsterdam allemaal verwachten? Museum-directeur Alice Roegholt licht toe.

Met Alice Roegholt


DEBAT

Meer tijdelijke huur: Vloek of Zegen?

De Tweede Kamer heeft de Wet Doorstroming Huurmarkt en de Wet Schouten aangenomen en daarmee de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur verruimd. Vergelijkbaar met het campuscontract komen er mogelijkheden om alle jongeren eerst een tijdelijk contract aan te bieden voor vijf jaar. Daarnaast krijgen verhuurders de mogelijkheid tijdelijke contracten voor maximaal twee jaar af te sluiten. Welke effecten kunnen we van deze nieuwe wetgeving verwachten voor Amsterdam en omgeving als de Eerste Kamer instemt met de nieuwe wetgeving? 

MET: o.a. Abel Heijkamp (Bond Precaire Woonvormen), Winnie Terra (voorzitter Huurdersvereniging Amsterdam) en Marien de Langen (bestuurder Stadgenoot) 


Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

 

Pakhuis NUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

Bron: