Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwen aan de Baai: dubbelstad Almere-Amsterdam revisited

Amsterdam en Almere groeien naar elkaar toe. Het woord 'dubbelstad' wordt niet meer gebruikt, maar er zijn  grote plannen voor de ontwikkeling van de baaien van beide steden. Maar het uitbreiden van deze gebieden rondom het IJmeer is geen makkelijke opgave. In deze aflevering van BouwWoonLeef (22 min.) aandacht voor de plannen en perspectieven van de polderstad, voor wonen, voor werken, voor de natuur en voor recreatie.

Judith Lekkerkerker, strateeg stedelijke ontwikkeling en regio bij de gemeente, vertelt over de plannen: "De komende 10 jaar wordt er in heel de stad gebouwd. Ook investeren we in de kenniseconomie. De werkgelegenheid voor hoogopgeleiden groeit in Almere." Stedenbouwkundige Daan Zandbelt maakt zich zorgen over de enorme woningbouwplannen in Almere. “Er is een onbalans tussen wonen en werken. Ongeveer 70.000 bewoners verlaten de stad elke dag om ergens anders te gaan werken”. 

Ook aan het woord komen IT-ondernemer Stijn Nijhuis, Mariannen Seine van theatergroep Vis a Vis een landschapsarchitect Steven Delva.