Twee pensioenfondsen verwerven 171 huurwoningen bij station Kogerveld in Zaandam

20.01.2021
Image

Pensioenfonds Metaal en Techniek en het Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij hebben het eerste bouwproject in gebiedsontwikkeling Oostzijderpark in Zaandam aangekocht.
Bij station Kogerveld ontwikkelt Timpaan samen met Ontwikkeladviseur een bouwblok met 126 vrije sector huurappartementen, 45 middenhuur-appartementen, 644 m2 horeca en een parkeergarage met 157 parkeerplaatsen. PMT koopt de woontoren, horeca en de helft van het aangrenzende stadsblok. Bpf Koopvaardij koopt de andere helft van het gesloten stadsblok (46 appartementen). Naar verwachting zal het project in de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Voor vastgoedvermogensbeheerder MN is dit nieuwbouwproject het eerste woningproject in de gemeente Zaanstad. “Wij zien Zaanstad als een aantrekkelijke plek om te investeren. Het project is voor ons extra bijzonder omdat we met deze aankoop onze beide opdrachtgevers hebben kunnen bedienen”, aldus Patrick Ruwiel, directeur Dutch Real Estate.
In de nieuwe Zaanse woonwijk worden voor jong en oud in totaal 530 woningen gebouwd. Het plan bestaat uit 452 appartementen en 78 laagbouwwoningen. Daarbij streeft de gemeente naar 30% sociale huur, 30% beleggershuurwoningen en 40% koopwoningen.