Tjeerd Herrema vertrekt uit Almeerse politiek

14.06.18
Tjeerd Herrema vertrekt uit Almeerse politiek

Wethouder Tjeerd Herrema van Almere heeft donderdagavond zijn ontslag ingediend. Tijdens een emotionele afscheidsspeech gaf Herrema aan dat de partijen in de gemeenteraad, met uitzondering van zijn eigen PvdA, geen vertrouwen meer in hem hebben.

Afgelopen week kwam hij in problemen na een formele klacht van Almere Deze Week, dat de wethouder een medewerker van de krant onprofessionele berichten zou hebben gestuurd. "Een beschuldiging van seksuele intimidatie is misschien wel een van de zwaarste die een bestuurder kan meemaken. En geloof me, ik ben er kapot van", aldus de vertrekkend wethouder. Volgens hem zijn de zaken anders gelopen dan door de lokale krant gepubliceerd.

Voor de fractievoorzitters in de gemeenteraad, uitgezonderd zijn eigen partij, was de berichtgeving echter reden om het vertrouwen in hem op te zeggen. "Dat is een cultuur waarin ik niet kan of wil werken," aldus Herrema. Coalitiepartij PvdA wil ondanks het vertrek van hun wethouder wel onderdeel uit blijven maken van de nieuwe coalitie.

Tjeerd Herrema (57) werd in het najaar van 2015 wethouder in Almere, waar hij de portefeuille Ruimte, Wonen en Werken overnam van Henk Mulder. In het nieuwe college zou hij als 2e PvdA-wethouder opnieuw verantwoordelijk worden voor het woonbeleid. Daarvoor was hij bestuurder in het toenmalige stadsdeel Zeeburg en van 2006 tot begin 2009 wethouder in Amsterdam. Vanwege financiële en technische problemen bij de bouw van de Noord/Zuid-lijn trad Herrema indertijd voortijdig af.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS