Overslaan en naar de inhoud gaan

Thijs Kroese is hersteld maar stopt toch als wethouder in Purmerend

Image

Wethouder Thijs Kroese neemt definitief afscheid van de politiek in Purmerend. Kroese was overspannen en een paar maanden met ziekteverlof. Daarvan is hij hersteld, maar hij is tot de conclusie gekomen dat de werkdruk zijn privéleven en gezondheid teveel schaadt. Kroese heeft een jong gezin. Kroese heeft op 11 januari de gemeenteraad geïnformeerd over zijn vertrek.

Kroese is naar eigen zeggen wel volledig hersteld. Hij zit weer vol energie: "En toch keer ik niet terug als wethouder.(...)  Dit is werk dat ik vol overgave wil doen, of helemaal niet. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat er voor mij geen andere manier is. Daarbij komt dat ik de afgelopen periode extra heb gemerkt dat de werkdruk ervoor heeft gezorgd dat ik de laatste jaren thuis - met twee jonge kinderen van 10 en 8 - veel heb gemist. De combinatie van die factoren maakt dat ik dat in deze fase van mijn leven niet meer wil." De PvdA zal binnenkort een opvolger voordragen.

Kroese was als wethouder wonen prominent aanwezig in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onder zijn leiding ontwikkelde Purmerend weer een duidelijke groeistrategie, waaronder de ingrijpende transformatie van het stationsgebied. Hij was voorzitter van de MRA-stuurgroep Houtbouw en  stimulator van industriële woningbouw en flexbouw.