Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentencontainers Wenckebachweg blijven staan tot 2020

Image

De 750 tijdelijke studentenwoningen aan de Wenckebachweg in Oost blijven tot 2020 staan in plaats van tot en met december 2017. Wanneer de huidige studenten verhuizen komen er naast de studenten ook 120 jonge vluchtelingen met een verblijfstatus te wonen. De wooncontainers zijn van Woonstichting De Key.

Verdeeld over zes woonblokken staan er duizend tijdelijke studentenwoningen aan de Wenckebachweg. Op het terrein is nieuwbouw gepland. Door de planning t optimaliseren, kunnen vier woonblokken langer in gebruik blijven. Naast studenten gaan maximaal 120 vluchtelingen met een verblijfstatus, zogenaamde statushouders, in het complex wonen.
Twee blokken woningen maken aan het eind van het jaar plaats voor een bouwweg naar het terrein van de voormalige Bijlmerbajes. De huurders moeten voor eind december 2017 hun woning verlaten. Afhankelijk van het soort huurcontract biedt Woonstichting De Key deze studenten met voorrang woonruimte aan in de overige woonblokken op het terrein. Daar kunnen zij dan tot begin 2020 blijven.

De statushouders zullen begeleiding krijgen van de gemeente en Vluchtelingenwerk bij hun nieuwe start in Amsterdam. Onder de huidige bewoners van de woonblokken worden woonbegeleiders geworven. Zij zullen de statushouders verwelkomen, hun eerste aanspreekpunt zijn en zorgen dat statushouders en studenten prettig samenwonen.