Student Experience bouwt 600 hotelkamers in de Minervahaven

07.12.2018
Image

Student Experience is gestart met de bouw van Student Experience International Amsterdam (SEI Amsterdam) aan de Moermanskkade in Minervahaven in Amsterdam. Het gaat om een 'extended-stay' faciliteit met 600 hotelkamers voor (buitenlandse) studenten, onderzoekers en promovendi die voor een onderwijs- of onderzoeksperiode van een week tot maximaal een jaar aan één van de Amsterdamse universiteiten of hogescholen zijn ingeschreven.

SEI Amsterdam is het vierde studentencomplex van Student Experience in Amsterdam. Als deze locatie klaar is, heeft het bedrijf zo'n 2.300 studentenwoningen en -hotelkamers in Amsterdam. De andere vestigingen, AmstelHome, Ravel Residence en Nautique Living, zijn ingesteld op verhuur voor langere termijnen. Met deze vestiging richten ze zich op kortdurende verhuur. Johan Verweij, CEO en oprichter van Student Experience: "We krijgen bijna dagelijks de vraag of wij ook voor korter dan een jaar verhuren. SEI Amsterdam wil tegemoet komen aan de wensen van de internationale student, die voor aanvullende masterclasses, post graduate courses, summer courses etc. naar Amsterdam komt en tijdelijke huisvesting zoekt.”

De kamers variëren van 21 tot 45 m2 en zijn voorzien van een kitchenette. De locatie bevat gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lounge, game corner, private dining, studieruimtes, fitnessruimte en wasserette. Net als bij de andere vestiging Ravel Residence is er op het dak een sportveld aanwezig. In de plint komt een openbare horecagelegenheid en bedrijfsruimte voor bijvoorbeeld start-ups. Op dit moment staan in de nabije omgeving voornamelijk bedrijfsgebouwen. Naar verwachting zal SEI Amsterdam in 2e helft 2020 haar deuren openen.

SEI Amsterdam moet een uiterst duurzaam gebouw worden dat volgens de norm BREEAM-excellent wordt gebouwd. Er wordt gevelmateriaal gebruikt met geïntegreerde zonnepanelen en het klimaatbeheer wordt via een WKO-installatie geregeld.