Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot voegt 66 sociale huurwoningen aan IJburg toe

Image

Woningcorporatie Stadgenoot heeft 66 sociale huurwoningen aan de IJburglaan opgeleverd. De woningen zijn vooral bedoeld voor kleine gezinnen en één- en tweepersoonshuishoudens. De eerste bewoners kregen de sleutels van hun nieuwe woning gistermiddag uitgereikt. Het nieuwe woongebouw is flexibel in te delen, remontabel en er is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Stadgenoot ontwikkelde en realiseerde het gebouw – gesitueerd op de kop van het Haveneiland-West – samen met architectenbureau INBO, Hillen & Roosen en de gemeente Amsterdam.

Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling: “Dit duurzame, circulaire woongebouw krijgt ook maatschappelijke betekenis door de broedplaats voor kunstenaars die is voorzien in het gebouw.”
 
Wilco van Oosten, architect-partner van INBO: “De extra vrije hoogte in de woningen zorgt voor zowel woonkwaliteit als aanpasbaarheid. Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om met een lichtgewicht gevel en remontabele constructie een gebouw te ontwerpen dat op een vanzelfsprekende manier pas bij de stevige Solid 1a". (links op de foto)