Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot ontwikkelt zorg- en ouderenwoningen op Oostenburg

Image

Stadgenoot ontwikkelt verspreid over drie kavels op Oostenburg aan de rand van de Amsterdamse binnenstad 25 sociale huur-, 17 middensegmenthuur- en 36 intramurale zorgwoningen. Op kavel 12 komt naar ontwerp van Architectuur Maken het Liesbeth Listhuis, dat zal bestaan uit 36 sociale huurwoningen, een woonzorgcentrum voor kunstenaars met een intensieve zorgvraag. Er komen vier gemeenschappelijke woonkamers en een gezamenlijk dakterras en tuin die grenst aan de sociëteit op de begane grond. De sociëteit wordt verhuurd aan Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO). Eerder al bouwde Stadgenoot in het Oostelijk Havengebied voor een soortgelijke doelgroep het Ramses Shaffyhuis.   

Op kavel 11 B ontwikkelt Stadgenoot voor coöperatieve vereniging Noorderzon in totaal 30 levensloopbestendige woningen (twee- en driekamerwoningen) voor senioren met ieder een eigen buitenruimte. Ook komen er een gemeenschappelijke woonkamer en een dakterras voor de bewoners. En op kavel 11A verrijzen nog eens 12 middensegmenthuurwoningen. Het ontwerp voor die gebouwen is gemaakt door Uytenhaak architecten.

“We willen van Oostenburg een diverse en inclusieve wijk maken. Door aandacht te hebben voor bijzondere woonconcepten geven we extra kleur aan de buurt en spelen we in op het tekort aan geschikte woningen voor ouderen met en zonder zorgvraag”, aldus Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling bij Stadgenoot. De realisatie van de drie complexen is in handen van Hillen & Roosen.