Stadgenoot knapt 1057 huurwoningen in de wijk Holendrecht op

16.10.17
Stadgenoot knapt 1057 huurwoningen in de wijk Holendrecht op

Ruim duizend woningen in Holendrecht worden de komende maanden door Stadgenoot opgeknapt. De gevels krijgen een opknapbeurt, alle ramen worden voorzien van nieuwe kozijnen en in de woningen worden alle afzuiginstallaties gecontroleerd.

De woningen zijn in de jaren zeventig gebouwd en liggen in de wijk Holendrecht in Amsterdam Zuidoost. De woongebouwen Holendrecht West en Holendrecht Oost krijgen een opknapbeurt, die ertoe moet leiden dat bewoners geen last meer gaan hebben van tocht, vocht op de muren of in sommige gevallen zelfs schimmel. “In overleg met bewoners hebben we een pakket aan maatregelen opgesteld. Voor de zomer zijn we gestart met de gevelaanpak, er wordt hard gewerkt. We hopen in juli 2018 klaar te zijn met de opknapbeurt, zo verklaart projectregisseur Jeroen Wolff.

In totaal wordt 45.000 m2 gevel opgeknapt. Dat zijn bijna zeven voetbalvelden. Daarvoor worden 172.500 spouwankers gebruikt. Er wordt ongeveer 12.000 m2 aan nieuwe kozijnen aangebracht bij 1057 huurwoningen. Dagelijks werken er vijftig mensen aan de opknapbeurt. De totale kosten zijn 15 miljoen.
Vorig jaar werden al de daken vervangen en zijn nieuwe portiekentrees opgeleverd. Daarnaast is met de bewoners een overleg gestart over het afsluiten van de binnentuinen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS