Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot benoemt Bas Hendriks als tweede bestuurder

Image

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadgenoot heeft Bas Hendriks benoemd als bestuurder en financieel directeur (CFO). Hendriks start per 1 maart en vormt dan samen met de huidige voorzitter, Anne Wilbers, het bestuur van Stadgenoot. Hij is een financieel bestuurder en toezichthouder met veel werkervaring op het snijvlak van publieke en private organisaties.  Op dit moment is Hendriks financieel directeur bij NS Reizigers. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van NS Insurance, lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht en toezichthouder bij de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Hendriks studeerde Econometrie in Tilburg en was eerder als financieel directeur werkzaam bij NS Stations en Qbuzz. Volgens Jacobine Geel, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is het feit dat Hendriks afkomstig is van buiten de corporatiesector een pluspunt:" Het vergroot de diversiteit binnen het huidige bestuur en de directie.”

Hendriks wordt bij Stadgenoot verantwoordelijk voor Financiën, Klant & Woning, Risk & Audit, Juridische Zaken, Interne Services en Informatietechnologie (IT). Hij is de opvolger van Jan Peter Duijvestijn, die deze functie sinds begin vorig jaar op interim-basis vervult. 

Trefwoorden