Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim driehonderd nieuwe sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West

Image

Stadgenoot bouwt meer dan driehonderd sociale huurwoningen op twee locaties in Amsterdam Nieuw-West. Aan het Herman Hellingplantsoen in de Eendrachtsparkbuurt verrijst vanaf september dit jaar De Nieuwe Geus, een wooncomplex met 116 sociale huurwoningen en een parkeergarage op de begane grond. Het ontwerp in rode baksteen is van Faro architecten. De oplevering staat gepland voor mei 2025. 

In Osdorp maakt het oude Groenehuyzen plaats voor het nieuwe Groenehuyzen. Dat complex is ontworpen door Door Architecten en omvat 192 sociale huurappartementen, acht bedrijfsruimtes en een maatschappelijk-commerciële ruimte die plek biedt voor een Huis van de Wijk. De sloopwerkzaamheden zijn al in volle gang. De oplevering daarvan is voorzien eind 2025. Beide projecten worden gerealiseerd door aannemer Hillen & Roosen. De nieuwbouw vervangt het oude Groenehuyzen, een complex met 36 woningen, twaalf winkels en een buurthuis.

Egbert Dekker, directeur vastgoed & ontwikkeling bij Stadgenoot, kijkt uit naar de start bouw van beide complexen: “Met deze projecten voegen we opnieuw sociale huurwoningen aan de stad toe. Daar ben ik trots op. Ook geven we invulling aan de afspraak om het woningaanbod beter te laten aansluiten bij de behoefte van de bewoners.”