Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale koopt 73 sociale huurappartementen in Oostzijderpark Zaandam

Image

Rochdale heeft een contract getekend met vastgoed- en gebiedsontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur over de aankoop van 73 appartementen in het Oostzijderpark in Zaandam.
In Blok F komen studio’s en tweekamerappartementen voor de sociale huur. Ook komen er 18 à 20 ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Blok F wordt een duurzaam gebouw en in het ontwerp van het gebouw gaat bijzondere aandacht uit naar het creëren van gezamenlijke plekken waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. 
Het blok ligt aan de toekomstige parkstrook die dwars door het gebied loopt. Blok F is ontworpen door Uytenhaak Architecten. Heddes verzorgt de bouw. Oostzijderpark is een nieuwe buurt aan het beginpunt van de A7 nabij station Kogerveld. In totaal komen er 900 woningen, waarvan een derde deel sociale woningbouw. De nieuwe buurt krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen.