Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsvraag voor initiatief Doebaai bij te realiseren Startblok Zeeburg

Image

Om voor meer levendigheid te zorgen rond het nog te realiseren Startblok Zeeburg in Baaibuurt Oost op het Zeeburgereiland zoekt de gemeente Amsterdam via een prijsvraag “Doebaai” naar een partij die op deze locatie een verbindend initiatief tot uitvoering kan brengen. In Baaibuurt Oost op het Zeeburgereiland wordt volgend jaar Startblok Zeeburg gerealiseerd, een wooncomplex voor een mix van starters en statushouders zoals eerder onder andere Startblok Riekerhaven en Startblok Elzenhagen werden gerealiseerd.

Voor het project Doebaai is een kavel voor 10 jaar beschikbaar. Projectmanager Tanja Runhaar: “Het initiatief moet zorgen voor meer levendigheid en verbinding met de omgeving. Door ruimte te bieden aan bijvoorbeeld horeca, startups, werk- en studieplekken en sociaal-maatschappelijke voorzieningen, biedt het kansen voor de nieuwe bewoners van Startblok Zeeburg en zorgt het voor verbinding met de huidige bewoners van het Zeeburgereiland. Ook de wensen en behoeftes van de buurt, die opgehaald zijn tijdens diverse bijeenkomsten, worden opgenomen in de selectiebrochure.”

Startblok Zeeburg is een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar voor 250 jonge startende Amsterdammers. De helft van de woningen is bestemd voor statushouders. De andere helft is beschikbaar voor starters: studenten en jongeren van 18 tot 28 jaar. De start van de bouw is medio 2021. Er komt ook een gemeenschappelijke ruimte voor de toekomstige bewoners van het Startblok en voor de huidige bewoners van de naastgelegen studentenwoningen van De Key.