Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen voor woningbouwproject &Amsterdam in handen van Greystar

Image

De curatoren van het failliete Certitudo hebben twee panden in Amsterdam Zuidoost verkocht aan Greystar. De verkoop blijkt uit het tweede faillissementsverslag, zo meldt vastgoedwebsite PropertyNL. Aan Hettenheuvelweg 12-14 en Hettenheuvelweg 16 in transformatiegebied Amstel III is het project &Amsterdam gepland: direct aan het Hondsrugpark mogen 561 huurwoningen - van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- een vierkamerappartementen met oppervlaktes van 31 m2 tot 120 m2 - en 1.000 voorzieningen worden gebouwd. 

Certitudo Capital verkreeg begin 2023, enkele weken voor het faillissement, de definitieve omgevingsvergunning voor het omvangrijke woningbouwproject. Volgens de curatoren heeft de koper voor ruim dertien miljoen euro de erfpachtrechten, projectdocumentatie en bijbehorende rechten voor de ontwikkelposities overgenomen. Ook ontving de gemeente Amsterdam 700.000 euro voor verschuldigde leges. Greystar is gespecialiseerd in de transformatie van kantoorgebieden naar nieuwe combinaties voor wonen en werken en is al langer actief in Zuidoost. Eerder kochten zij van Wonam woningcomplex The Ensemble (592 woningen) aan het Hondsrugpark en ontwikkelden ze kantorenlocatie Holendrecht Centre tot Our Domain South East (1.500 appartementen).

Certitudo is ook nog eigenaar van drie positie aan Paasheuvelweg 6-8, 14 en 39-50. Over de verkoop van die locaties zijn de onderhandelingen nog gaande, aldus de curatoren.