Overslaan en naar de inhoud gaan

Parteon bouwt 75 sociale huurwoningen in Krommenie

Image

Woningcorporatie Parteon is gestart met de bouw van 75 sociale huurwoningen aan de Lijnbaan in Krommenie. De bouw verloopt in twee fasen. De sloopwerkzaamheden van de eerste fase zijn eind januari afgerond. Daar begint de bouw van de eerste 28 woningen. Deze woningen worden in het najaar opgeleverd. In de tweede fase in 2022 volgen nog eens 47 sociale huurwoningen.

De woningen binnen dit project worden allemaal zogeheten Nul-Op-de-Meter-woningen. De energiezuinige drie- en vierkamerwoningen krijgen zonnepanelen, een warmtepomp en mechanische ventilatie. Ook is de woning zeer goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Parteon bouwt niet alleen duurzame woningen. Ook tijdens het sloopproces is aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt circulair gesloopt. Hout uit de oude woningen is deels gerecycled tot roeispanen of is door een houtrecyclingbedrijf omgezet tot bouwstoffen. Ander slooppuin wordt verwerkt tot bouwstof voor wegfunderingen.

De bouw is in handen van Plegt-Vos. Dit is voor Parteon het tweede project van hun ‘huis van nu’-concept. De woningen worden volgens een gestandaardiseerd proces gebouwd. Ondanks het modulaire bouwen, is er ruimte voor aanpassingen aan de gevel. Beltman Architecten heeft daarvoor het ontwerp gemaakt.