Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Aireystrook door Eigen Haard

Image

Overname Aireystrook door Eigen Haard

Woningstichting Eigen Haard neemt deze maand 61 woningen over van woningstichting Rochdale. De woningen liggen in de Aireystrook aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Slotermeer Noord. Eigen Haard is al eigenaar van een groot deel van de woningen in dit gebied en kan door de overname een groot deel van de Aireystrook vernieuwen.

Het toenmalige stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer stelde al in 2009 het Vernieuwingsplan Slotermeer Noord vast. Onderdeel daarvan is sloop/nieuwbouw van de Aireystrook. Deze woningen zijn gebouwd met het zogenaamde Airey-bouwsysteem uit de jaren 50. Met dit systeem kon snel en goedkoop worden gebouwd, maar de bouwkundige staat is nu erg slecht. Bewoners hebben te maken met vocht- en geluidsproblemen en het energieverbruik is hoog.

Nieuwbouw biedt de mogelijkheid om energiezuinige woningen te bouwen die goed aansluiten op de huidige woonbehoeften. De Aireystrook is vanwege de bijzondere verkaveling onderdeel van het Van Eesterenmuseum. "Om het bijzondere stedenbouwkundig karakter te behouden, bouwen we terug binnen de huidige hofstructuur van de blokken. Het groene en ruimtelijke karakter van de buurt blijft zo bestaan,"aldus Chretien Mommers, directeur Eigen Haard. Er komen woningen in de sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen.

Bron
NUL20

Trefwoorden