Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkeling De Kreekvelden in Almere start met bouw met 35 sociale huurwoningen

Image

De ontwikkeling van De Kreekvelden in Almere is gestart met de bouw van 35 sociale huurwoningen door woningcorporatie GoedeStede en Koopmans Bouwgroep. Dit ontwikkelgebied bevindt zich ten noordoosten van de wijk Nobelhorst. Voor GoedeStede betekenen deze woningen de eerste in het stadsdeel Oosterwold.

De Kreekvelden is een gezamenlijk project van Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. In juni 2022 ondertekenden zij een overeenkomst om in dit deel van Oosterwold in totaal 349 huur- en koopwoningen te bouwen. De prijs van de eerste serie koopwoningen start bij 368.000 euro. Het plan ligt nog midden in het agrarisch gebied.

De Kreekvelden wordt een wijk waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar gemaakt, en wadi's zorgen ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. De bouwprincipes van Oosterwold, gebaseerd op particulier opdrachtgeverschap met kavels waarbij veel ruimte beschikbaar moet blijven voor 'stadslandbouw', zijn niet van toepassing op deze wijk. Er bestaat echter wel de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35m², gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++.