Nu ook al tegen elkaar opbieden voor een huurwoning

12.10.2021
Image
De site Rebid.nl laat potentiële huurders tegen elkaar laten opbieden. Dat meldt Het Parool vandaag. Je kunt op de veilingsite overbieden op de voorgestelde huurprijs in stappen van 25 euro. Het aanbod is nog klein, twaalf woningen waarvan tien uit Amsterdam.
De eigenaar van het platform zegt zelf vooral ‘transparant en snel’ te willen zijn. “Vaak ben je met minimaal vijftig anderen geïnteresseerd in een huurwoning en hoor je achteraf dat je overboden bent. Dat voelt heel oneerlijk, omdat je er geen grip op hebt. Ik wilde een transparant platform maken."
Jerry Wijnen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam, vindt het ‘een bijzondere ontwikkeling’. “Ik hoor dagelijks de wanhoop als ik iemand vertel dat een woning al verhuurd is. En dan willen mensen ook weleens weten of ze meer kans hadden gemaakt als ze maandelijks meer zouden betalen. Bij de koopmarkt zijn we dat gewend, maar op de huurmarkt ben ik daar niet enthousiast over.” Hij vermoedt dat een veiling wonen nog duurder gaat maken. 
 
Lees het volledige artikel in Het Parool

Trefwoorden