Nieuw aanbod voor 110 individuele zelfbouwers en 13 bouwgroepen

26.08.15
Nieuw aanbod voor 110 individuele zelfbouwers en 13 bouwgroepen

De gemeente Amsterdam stelt dit jaar 110 individuele zelfbouwkavels beschikbaar. Daarnaast kunnen 13 nieuwe bouwgroepen een bouwlocatie bemachtigen. Op het nieuwe kavelaanbod is plek voor in totaal zo'n vijfhonderd woningen. De kavels liggen verspreid over de stad, vooral in Oost, Noord- en Nieuw-West.

Zo biedt de gemeente nieuwe kavels aan op het Steigereiland van IJburg, het Zeeburgereiland, in het Amstelkwartier en in de Buiksloterham. In Noord komt ook bouwgrond beschikbaar in het Entreegebied. Aan de Zuiderzeeweg tussen het Waterlandplein en het dorp Schellingwoude is plek voor 9 eengezinswoningen en 16 herenhuizen aaneengesloten in een rij. Buiten de ring kunnen zelfbouwers eveneens aan de slag. Zo gaat in Zuidoost de 2e fase van Drostenburg in ontwikkeling. In Nieuw-West is de zogeheten Karel Klinkenberglocatie beschikbaar voor de bouw van tien woningen.

Volgens wethouder Ivens van Bouwen en Wonen is het nieuwe aanbod goed nieuws voor de stad. "De druk op de woningmarkt is groot. Veel mensen willen in Amsterdam wonen en blijven wonen. Dan zijn extra woningen meer dan welkom." Naar zijn mening is zelfbouw de pioniersfase voorbij. "Zelfbouw is de afgelopen jaren een vaste waarde geworden binnen de woningbouw in de stad." Op zaterdag 10 oktober vindt voor het vijfde jaar op rij de Zelfbouwmarkt plaats. Tijdens de manifestatie in de Buiksloterham kunnen geïnteresseerden een optie nemen op de individuele kavels en zich inschrijven voor de selectie voor de kavels voor bouwgroepen. Vorige jaren meldden mensen zich dagen van te voren om eerste keus te hebben. Voorafgaand aan de Zelfbouwmarkt vinden kijkdagen plaats.

Actuele informatie daarover komt op de zelfbouwpagina van de gemeente Amsterdam. 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS