Marien de Langen kondigt vertrek bij Stadgenoot aan

25.08.2021
Image

Marien de Langen stopt per 1 februari volgend jaar als bestuursvoorzitter bij Stadgenoot. Hij heeft dan tien jaar bij de woningcorporatie gewerkt. Mede-bestuurder Anne Wilbers wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van bestuur. Stadgenoot houdt een tweehoofdige leiding. Inmiddels is gestart met de werving van een nieuwe bestuurder.

De Langen is een volkshuisvester in hart en nieren. Voor Stadgenoot was hij directeur bij de Utrechtse corporatie Mitros. Hij werkte daarvoor vele jaren in de stedelijke vernieuwing, vooral bij de gemeente Rotterdam. Tussendoor was hij van 1995 tot 1998 directeur van de dienst Ruimte, Wonen en Economie van de gemeente Haarlemmermeer. De Langen: "Ik word in oktober 66. Ik ga niet met pensioen, maar iets minder heftig lijkt me wel prettig. Ik ga dan hopelijk andere dingen in de Volkshuisvesting." De Langen heeft diverse nevenfuncties in diverse adviesraden en zit in het bestuur van de Anne Frank Stichting.

Anne Wilbers werkt pas sinds 1 februari bij Stadgenoot, maar zij kent de Amsterdamse volkshuisvestingswereld goed. Zij startte haar carrière in de corporatiesector in 1995 en heeft bijna twintig jaar bij de Alliantie en voorganger de Dageraad gewerkt. In 2014 maakte zij de overstap naar de landelijk opererende woningcorporatie Mooiland.

Trefwoorden