Overslaan en naar de inhoud gaan

Luxe koopwoningen aan park Somerlust in Amstelkwartier

Image

De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 4F in het Amstelkwartier. Voor deze locatie heeft AM een plan ontwikkeld voor in totaal 7.000 m2 aan luxe koopwoningen.
Blok 4F is gelegen aan het park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met rechtstreekse toegang tot de Amstel. Volgens de ontwikkelaar heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op mensen die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad. De woningen zullen een statige uitstraling krijgen met monumentale entrees. Ook wordt een parkeergarage gebouwd. Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zullen de woningen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. Start bouw eind 2017.
AM is in het Amstelkwartier reeds betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. In het voorjaar van 2017 wordt in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts. Dit project bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor jonge stedelingen.