Laatste kavel van tweede fase Amstelkwartier krijgt vooral middenhuur

14.07.2021
Image

Amsterdam wil vooral middenhuurappartementen op de laatste kavel van de tweede fase van Amstelkwartier. En zeker ook voor gezinnen. Dat staat in de tendervoorwaarden voor kavel 7. Het aantal middeldure huurwoningen van meer dan 70 vierkante meter is één van de selectiecriteria. Daarnaast wordt er geselecteerd duurzaamheid en optiebieding.
De kavel biedt ruimte voor ongeveer 240 middeldure huurwoningen, ongeveer 40 vrije sector koopwoningen en voorzieningen op een deel van de begane grond. Ook kunnen binnen het bouwvlak parkeerplaatsen aangelegd worden, deels of geheel verdiept. De bebouwingshoogte kan variëren, tot maximaal 8 bouwlagen langs de Amstelstroomlaan. De gemeente Amsterdam zoekt een partij die veel grote middeldure huurwoningen wil realiseren met aandacht voor natuurinclusief bouwen en energiezuinigheid.

De kavel is deels gelegen aan het Bella Vistapark met de monumentale watertoren en deels gelegen aan de Amstelstroomlaan. De kavel ligt nabij de Amstel en de Duivendrechtsevaart. Een brug voor voetgangers, fietsers en autoverkeer over deze vaart is in aanbouw.