Overslaan en naar de inhoud gaan

De Key verwerft 309 starterswoningen op NDSM-werf Amsterdam-Noord

Image

Woonstichting de Key koopt bouwproject NoordDok met 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar. Het project van Amsterdam Waterfront bevindt zich aan de noordkant van de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De oppervlakte van de woningen ligt tussen 30 m2 en 50 m2. De huur bedraagt maximaal zevenhonderd euro.

NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van respectievelijk negen, elf en vijftien verdiepingen. Op de eerste verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn de parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Ook is er op de begane grond plek voor bedrijfsruimtes en horeca. NoordDok springt volgens de Key in het oog vanwege de no-nonsense architectuur (Moke Architecten) die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje.

De aankoop past bij de ambitie van de corporatie om woonstarters meer kans te geven hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaande uit Biesterbos en Reggeborgh, vervult met de ontwikkeling van NoordDok haar ambitie om op NDSM een breed aanbod aan woningen te realiseren, passend bij de dynamiek van dit gebied. Eerder realiseerde zij op hetzelfde kavel 380 studentenwoningen. Aansluitend worden nog 245 woningen direct bij de pontaanlanding gerealiseerd. Amsterdam Waterfront verwacht eind 2017 met de bouw van NoordDok te starten.

De Key hoopt de eerste bewoners aan het einde van 2019 te verwelkomen. De aankoop is financieel mede mogelijk door de verkoop van branchevreemd vastgoed, zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes.