Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurachterstand bij Ymere flink gedaald

Image

De huurachterstand bij woningcorporatie Ymere is gedaald tot ruim onder de één procent. Gezien de economische ontwikkelingen, sterk gestegen inflatie en toegenomen kosten voor levensonderhoud spreekt de corporatie van een opmerkelijk resultaat. De afname betreft niet alleen de verhuur van woningen, maar ook bedrijfsonroerend goed.

In alle regio’s waar Ymere actief is, liep de huurachterstand behoorlijk terug, van 1,28 procent in 2021 naar een gemiddelde van 0,90 procent. In Amsterdam-Noord ging het achterstandspercentage van 1,26 procent (2021) naar 0,75 procent (medio 2023). In Amsterdam-Oost daalde de huurachterstand in dezelfde periode van 1,46 procent  naar 0,93 procent. En in Amsterdam-West ging het percentage van 1,07 procent naar 0,75 procent. Ook in de gemeenten Almere, Haarlem en Haarlemmermeer daalde de huurachterstand 

Daniëlle Frijhoff, manager verhuurservices van Ymere, zegt dat haar corporatie er alles aan doet om ervoor te zorgen dat huurders die moeite hebben de financiële eindjes aan elkaar te knopen, ‘gewoon’ kunnen blijven huren. “Achter deze koele cijfers zitten echte gezichten. Dit zijn vaak mensen die altijd keurig hun huur betaalden, maar door pech of tegenslag in de problemen kwamen en een huurbetaling misten", legt Frijhoff uit. “We gaan dan direct bellen. Dan leggen we uit dat de huur nog niet binnen is, vragen we hoe dat komt, geven advies en bieden actief hulp aan.” 

Trefwoorden