Overslaan en naar de inhoud gaan

Huren Boston en Detroit verlaagd

Huren Boston en Detroit verlaagd

Vesteda heeft de huurprijzen voor de appartementencomplexen Detroit en Boston op de zuidelijke IJ-oever met gemiddeld acht procent verlaagd. De maatregel is ingegeven door verslechterende marktomstandigheden. De prijsverlaging geldt niet voor de zittende huurders.

Boston en Detroit
“De vanaf huurprijs was 1195 euro en is nu 1075 euro, exclusief servicekosten en parkeren”, zo verklaart een woordvoerder van Vesteda. De prijsverlaging is volgens hem niet bijzonder. “Vraag en aanbod bepalen de prijs. Bij een verslechterende markt hoort een lagere prijs”. Van de woningen in Detroit en Boston is op dit moment 85 procent verhuurd. Wel is volgens Vesteda de omloopsnelheid in beide complexen hoger dan het landelijke gemiddelde.
De zittende huurders profiteren niet van de prijsverlaging. “Een prijsaanpassing heeft geen consequenties voor eerder gesloten huurcontracten. De in het contract genoemde huurprijs is de geldende prijs. Andersom geldt dat bij een huurverhoging de zittende huurders de prijs niet omhoog zien gaan,” aldus de woordvoerder.
Vesteda ondervindt aan de Zuidelijke IJ-oever concurrentie van Ymere. Volgens Vesteda zijn de woningen van Ymere wat betreft woonoppervlakte, afwerkingsniveau en geboden diensten en services niet vergelijkbaar. Wel wijst hij op het ongelijke speelveld. “Corporaties kunnen tegen gunstiger condities ontwikkelen dan ontwikkelaars of beleggingsfondsen. Daarom pleiten wij met branchevereniging IVBN al langer voor eerlijke marktwerking.”[BP]