Herontwikkeling Osdorpplein krijgt impuls met de bouw van HEROS

08.11.2018
Image

De bouw van HEROS aan het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West is gestart. Dit is op 7 november feestelijk gevierd in het bijzijn van Ronald Mauer, lid stadsdeelbestuur Nieuw-West gemeente Amsterdam. HEROS maakt deel uit van de transformatie van Winkelcentrum Centrum Nieuw-West en omgeving tot het hoofdwinkelcentrum en Kloppend Hart van Amsterdam Nieuw-West. Heros voorziet in ca. 171 appartementen in diverse prijscategorieën, ca. 6.000 m² commerciële ruimten en ca. 221 parkeerplaatsen. Naast de 4.000 m² commerciële ruimten op de begane grond die de Lidl koopt bestaat het plan uit 2.000 m² commerciële ruimten op de eerste verdieping voor andere winkels. De oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020.

Centrum Nieuw-West, oftewel het Osdorpplein en omgeving, wordt de komende jaren grootschalig vernieuwd tot levendig stadscentrum met meer woningen, winkels, horeca en voorzieningen. Ook wordt het openbaar vervoer verbeterd en uitgebreid. Het project HEROS stond tot dusver bekend onder de werktitel 'Blok C'.

LEBO Vastgoed wordt eigenaar van de 171 appartementen. LEBO heeft volgens directeur Henk van Teeffelen in de transformatie van het Osdorpplein een belangrijke voortrekkersrol. ‘Niet alleen vanwege de centrale positie die onze bouwblokken innemen in het nieuwe stadshart, maar ook vanwege onze binding met Nieuw-West. LEBO is hier al meer dan 50 jaar actief. We kennen het stadsdeel en realiseren ons daarom eens temeer hoe belangrijk het is om dit deel van de stad te blijven vernieuwen en ook voor nieuwe doelgroepen aantrekkelijk te maken; jonge professionals en bedrijven die nu al volop bezig zijn Nieuw-West te ontdekken. Zodat ook zij de nodige kwaliteit en attractiviteit vinden om hier te gaan wonen, winkelen en verblijven.”

De architect van HEROS is Jan Poolen van ZEEP architects and urban designers. De ontwikkeling is in handen van LATEI, de bouw van SBB Bouwgroep.