Overslaan en naar de inhoud gaan

Herontwikkeling Deli- en Shellterrein in Haarlem levert 142 woningen op

Image

Gebiedsontwikkelaar AM gaat 142 woningen bouwen in het Schoterkwartier in Haarlem. De woningen worden gerealiseerd op het voormalige Deliterrein en het naastgelegen Shellterrein aan het Spaarne in Haarlem Noord. Het voormalige industrieterrein ligt al ruim twintig jaar braak. De bodemsanering is in 2014 afgerond. Het Deli-terrein is eigendom van gemeente Haarlem, AM is eigenaar van het naastgelegen Shell-terrein. Als nieuwe naam voor de locatie is gekozen voor ‘Schoterkwartier’, in herinnering aan het feit dat ongeveer een eeuw terug het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan Haarlem.

Het project bestaat uit 34 eengezinswoningen, 19 koopappartementen en 53 huurappartementen in een woontoren aan het Spaarne. Aan de woontoren worden 12 stadswoningen toegevoegd. In het aanpalende groene binnengebied worden nog 17 stadswoningen en 7 eengezinswoningen gerealiseerd. Van de huurappartementen worden er 50 verhuurd in het sociale segment in diverse categorieën.

Vrijdag 15 november start de verkoop van de 34 eengezinswoningen van de eerste fase grenzend aan de Delistraat. Voor de woningen van fase 2 zal eerst een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

Trefwoorden