Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Mulder opvolger Adri Duivesteijn

Image

De fractie van de PvdA in Almere heeft Henk Mulder voorgedragen als opvolger van wethouder Adri Duivesteijn. Mulder is kandidaat-wethouder voor de portefeuille duurzame ruimtelijke ontwikkeling.
Mulder wordt op 21 maart geïnstalleerd. Hij is sinds 2008 directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) bij de gemeente Almere. Daarvoor was hij 5 jaar directeur van de Dienst Landelijk Gebied, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Mulder is in Almere intensief betrokken bij de ontwikkeling van de jonge stad. ,,Henk Mulder zorgt voor continuïteit'', meldt fractievoorzitter John van der Pauw van de PvdA Almere. ,,Het betekent dat we kunnen doorbouwen op het beleid dat de afgelopen jaren is ingezet.''
Mulder wacht een zware taak. Binnenkort presenteert het kabinet de Rijksstructuurvisie voor het gebied Amsterdam-Almere-Markermeer. Daarnaast begint Almere met de voorbereidingen van de Floriade.
Duivesteijn verlaat Almere vanwege zijn benoeming tot lid van de de Eerste Kamer. Hij kan deze functie niet combineren met zijn werkzaamheden in Almere. Duivesteijn was sinds 2006 wethouder in Almere.