Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamit Karakus en Dieuwke Boxman toezichthouder bij Eigen Haard

Image

Hamit Karakus (55) en Dieuwke Boxman (45) treden op 1 november 2020 toe tot de Raad van Commissarissen van woningstichting Eigen Haard in Amsterdam. Met hun komst bestaat de RvC tijdelijk uit zeven personen. Eind 2020 neemt de huidige voorzitter Rob Zuidema afscheid.

Als wethouder van de gemeente Rotterdam hield Karakus hij zich onder andere bezig met volkshuisvesting. Op dit moment is hij algemeen directeur van Platform 31 (nationaal kennis-en netwerkinstituut voor stad en regio) en stichting Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving (IVO). Daarnaast is hij door minister Ollongren aangesteld als bestuurlijk regisseur met als opdracht in diverse gemeenten zoveel als mogelijk sociale huurwoningen van Vestia te behouden. Hij beschikt daarnaast over een groot netwerk in de corporatiesector en kent de belangrijkste stakeholders. Karakus is benoemd mede op voordracht van huurdersorganisatie Alert.

Dieuwke Boxman (45) is een ervaren bestuurder op het terrein van innovatie, ICT en digitalisering. Boxman werkt sinds 1999 bij Shell. Als CIO Shell Integrated Gas is zij gespecialiseerd in grote (digitale) transformatietrajecten, waarbij de klant en de waarde creatie voor de lange termijn op de voorgrond staan.