Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraad Weesp steunt woningbouw boven winkelcentrum Hogewey

Image

De gemeente Weest steunt de plannen van Ymere voor woningbouw naast en boven winkelcentrum Hogewey. Ondanks hevig verzet van een groep buurtbewoners, heeft de gemeenteraad met grote meerderheid ingestemd met verruiming van de bouwhoogte. Alleen de VVD-fractie stemde tegen.

In de wijk Hogewey wil Ymere op de plek van de oude Kostverlorenflat en op het winkelcentrum ernaast 96 nieuwe appartementen ontwikkelen voor ouderen en starters. In 2015 is de Kostverlorenflat gesloopt. Sindsdien ligt dit terrein braak. Het plan voorziet in de bouw van 66 twee- en driekamerwoningen in de sociale huur op de plek van de vroegere flat en maximaal 30 duurdere koop- of huurappartementen boven het winkelcentrum. Die woningen zullen door een andere partij worden ontwikkeld.

''We willen in het hart van de wijk graag appartementen bouwen voor starters en ouderen die zo hard een woning nodig hebben’’, zo zegt regiomanager Kim Ronner. "Uit onderzoek is gebleken dat er een grote behoefte is aan geschikte woningen voor zowel ouderen als starters. De gemiddelde wachttijd voor een woning in Weesp is negen jaar. Door de bouw van deze appartementen kan een oudere die nu in een eengezinswoning woont verhuizen naar een appartement met lift. Of heeft die starter nu eindelijk kans op een plekje voor zichzelf."