Overslaan en naar de inhoud gaan

De gebiedsontwikkeling Kwadijkerpark in Purmerend start

Image

De bouw start van de eerste fase van het Kwadijkerpark in Purmerend. De gebiedsontwikkeling, inclusief inrichting openbaar gebied en civiele kunstwerken, is in handen van een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en woningcorporatie Rochdale. Het aanbod in deze eerste fase omvat 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen. In Kwadijkerpark worden in totaal 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen komen in hetzelfde park als de reeds gerealiseerde nieuwbouw van zorginstelling Prinsenstichting. Het creëren van een aantrekkelijke, veilige en vrije omgeving staat centraal met volop gelegenheid voor interactie tussen bewoners van de zorginstelling en de nieuwe bewoners.

Het woningaanbod in de eerste fase met 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen bestaat uit 56 rijwoningen, waarvan 11 in de sociale huur en 22 twee-onder-een-kapwoningen en 37 sociale huurappartementen. Het plan ligt aan de rand van Purmerend, naast het lintdorpje Kwadijk. De wijk is gevormd rond de bestaande bomen in het park. Het hart wordt gevormd door een centrale waterpartij. Om de woongebieden heen loopt een rondweg die verbonden is met de wegen naar de op terpen gelegen woningen. De buurtjes in de wijk zijn hiermee autoluw.
 
De architectuur doet volgens de ontwikkelaars 'typisch Noord-Hollands' aan. De vormen van de gevels en het gebruik van metselwerk, hout en glas zou aansluiten bij de bouwstijl in Broek in Waterland, Kwadijk en de Beemster. Het ontwerp is van FKG architecten. De bouw is in handen van BAM Wonen.