Overslaan en naar de inhoud gaan

AM en Rochdale realiseren woningproject in Kwadijkerpark Purmerend

Image

Gebiedsontwikkelaar AM gaat met Rochdale in Purmerend het woningproject Kwadijkerpark ontwikkelen, een project met 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen. De woningen komen in de groene setting van het Kwadijkerpark en de eerste fase is naar verwachting in 2025 klaar. Zorginstelling Prinsenstichting realiseerde eerder al nieuwbouw in het park. In februari zijn de cliënten van de instelling, mensen met een verstandelijke beperking, verhuisd naar hun nieuwe onderkomen en werden de oude panden op het terrein gesloopt.

Recent heeft de gemeenteraad van Purmerend het bestemmingsplan Kwadijkerpark vastgesteld. De presale van de eerste 56 koopwoningen is gelijk gestart voor prijzen van 440.000 tot 730.000 euro. FKG Architecten liet zich bij de architectuur van de woningen met veel metselwerk, hout en glas inspireren op de traditionele Noord-Hollandse bouwwijze uit de directe omgeving. De aanwezigheid van veel groen en water moet zorgen voor een sfeer zoals op een vakantiepark.

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en circulariteit. De woningen zijn gasloos en worden op verhogingen gebouwd zodat ze ook bij extreme neerslag droge voeten houden. Waterpartijen en een uitgebreid stelsel voor waterafvoer moet het park enerzijds veel waterbuffercapaciteit voor natte én droge perioden. De gesloopte paviljoens worden bijna volledig verwerkt in de bouwwegen en de oude stoelen, bedden en bureaus krijgen een tweede leven.