Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors nieuwbouwproject met ruim 240 woningen aan de Schipholweg in Haarlem

Image

De gemeente Haarlem presenteert op de valreep van 2022 een nieuw bouwproject met 243 woningen aan de Schipholweg 1, dichtbij het Spaarne. De gemeente tekende daartoe op 22 december een anterieure overeenkomst met ontwikkelaar OC Spaarne 1 VOF, een samenwerking van HBB Groep en Groeneweg Projekten. Het plan omvat de nieuwbouw van 243 woningen met sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en woningen voor de vrije markt. Ook is er ruimte voor kantoren, voorzieningen en een parkeergarage. En op de zesde verdieping van één van de gebouwen komt een restaurant met terras, dat uitkijkt over het Spaarne en de stad.

Op de kop van de Schipholweg, waar nu nog het Bruynzeel- of Fluorgebouw staat, komen twee nieuwe gebouwen: een hoger gebouw met 179 appartementen, voorzieningen in de plint, plekken om te werken en het restaurant met terras. En aan de J.J. Hamelinkstraat 17-45 komt een lager gebouw met 64 sociale huurwoningen en een parkeerkelder. Elan Wonen gaat de sociale huurwoningen afnemen en verhuren.
Wethouder Floor Roduner (RO):  “Het komt nu goed op gang. Als je over vijf jaar door hier loopt, ziet de wijk er heel anders uit. Groener, gevarieerder. We bouwen veel woningen en dat is ook nodig want de vraag naar woningen in Haarlem is groter dan het huidige aanbod, waardoor veel Haarlemmers de stad verlaten terwijl ze eigenlijk liever in hun vertrouwde gemeente willen blijven. In heel Haarlem komen er 10.000 woningen bij." Ruim een derde daarvan, waaronder dit project, komt in of vlakbij Schalkwijk. De prognose is dat de bouw in de tweede helft van 2023 start.