Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Gerritsen (Ymere): ‘Kijk scherper naar ruim wonende alleenstaanden’

Image

Corporaties moeten scherper kijken naar alleenstaanden die ruim wonen. Zo meent Erik Gerritsen, de nieuwe bestuurder van woningcorporatie Ymere. In een interview in het Parool afgelopen weekend signaleerde hij dat zesduizend senioren in een grote sociale huurwoning wonen. Slechts tweehonderd daarvan verhuren hun huis gedeeltelijk of bieden kamers aan.

Scheefwonen daarentegen vindt hij niet echt een issue. “Scheefwoners dragen ook bij aan de gemengde samenstelling van een wijk. Als wij ze eruit jagen is het enige alternatief een woning met 1.600 euro huur in de maand, dat vind ik niet oké. Dat gaan we ook niet doen. Bovendien, veel mensen gaan na hun pensioen weer achteruit in inkomen”, aldus Gerritsen.

Ook hekelde de nieuwe voorzitter van de directieraad van Ymere de trage ontwikkeling van flexwoningen. “Van de twintig locaties die we op het oog hebben, kunnen we op één locatie gaan bouwen. Woningcorporaties kunnen op korte termijn duizenden van deze woningen neerzetten, maar de gemeente is bang dat er gedoe ontstaat terwijl we in een wooncrisis zitten.”

Verder is hij voorstander van sloop/nieuwbouw op locaties als De Kleine Die in Noord en Amsteldorp in Oost. En blijft Ymere sociale huurwoningen verkopen, simpelweg omdat de corporatie het geld nodig heeft.