Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard verkoopt 35 Zuidas-appartementen aan Syntrus Achmea

Image

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de nieuwe eigenaar van 35 appartementen in het woningcomplex ‘Intermezzo’ aan de Amsterdamse Zuidas. De vermogensbeheerder kocht de appartementen van woonstichting Eigen Haard. De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden.

Intermezzo ligt aan de Gustav Mahlerlaan. Het gebouw is ontwikkeld door BPD/ERA Contour en is vorig jaar opgeleverd. Het totale gebouw bestaat uit 174 appartementen, waarvan 35 appartementen bestemd zijn voor verhuur. De overige woningen zijn verkocht aan individuele eigenaren. De appartementen variëren in grootte van 58-138 m². Intermezzo maakt deel uit van een groter ensemble op de Zuidas. Eigen Haard heeft daar ook gebouw Ella met sociale huurwoningen in bezit.
"Het verhuren van woningen zoals in Intermezzo past niet meer bij onze kerntaak, namelijk het verhuren van sociale woningen. We zijn daarom erg content dat Syntrus Achmea de woningen van ons heeft overgenomen", zo verklaart Bouke Molenkamp, manager acquisitie en verkoop van Eigen Haard. Met de acquisitie versterkt Syntrus Achmea zijn positie op de Amsterdamse woningmarkt. De woningen aan de Zuidas voorzien in een grote behoefte, mede door de komst van het Europese Geneesmiddelen Agentschap in het najaar 2019.