Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard bouwt 275 huurwoningen in centrum Amsterdam Nieuw-West

Image

Woningcorporatie Eigen Haard bouwt 275 woningen aan de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht in het hart van Amsterdam Nieuw-West. In de nieuwbouw komen sociale huurwoningen en middeldure huur- en koopwoningen. In totaal komen er vier complexen: twee hoge gebouwen van 34 meter en twee lage gebouwen van 13 meter. De nieuwbouw heet 'SuHa twins'. De bouw van deze woningen is onderdeel van de uitbreiding en vernieuwing van stadscentrum Osdorpplein, het centrum van Nieuw–West. 
De huidige 21 woningen aan de Wilhelmina Bladergroenstraat worden in 2025 gesloopt om plek te maken voor de SuHa twins. Het huidige gebouw is nog geen veertig jaar oud en technisch in redelijke staat, maar door de sloop kan de corporatie meer én verschillende soorten woningen bouwen. De nieuwbouw sluit volgens Eigen Haard beter aan bij de woonwensen van huidige en toekomstige bewoners.
“Vanwege de enorme druk op de woningmarkt vinden we het belangrijk om een kans zoals deze te grijpen,” aldus Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard. “We bouwen ook speciale woningen voor jongeren, mensen die begeleiding nodig hebben, senioren en mensen in een rolstoel. Ook sluit onze beslissing aan bij de stedenbouwkundige plannen van de gemeente Amsterdam voor Stadscentrum Osdorpplein.”

Eigen Haard bouwt volop in en rond het Stadscentrum Osdorpplein. De laatste van de in totaal 251 nieuwe woningen in complex SuHa A+B worden op dit moment opgeleverd. Daarnaast zijn er plannen voor sloop- en nieuwbouw aan de Suchtelen van de Haarestraat en de Martini van Geffenstraat. Daar gaat het om ongeveer 425 woningen. Aan Meer en Vaart, direct tegenover het centrumgebied, komen 145 nieuwe woningen. In totaal staan er voor de komende tien jaar rond de 1100 nieuwe woningen op de planning.