Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste sociale huurwoningen in gebruik in Bajeskwartier Amsterdam Oost

Image

Woningcorporatie de Alliantie heeft het eerste complex met sociale huurwoningen in het Bajeskwartier verhuurd. Het nieuwbouwcomplex De Toekomst bestaat uit 280 studentenwoningen. Het gaat om 251 studio’s van 20 m2, met  een eigen keuken en badkamer. Daarvan bedraagt de huurprijs € 488, inclusief servicekosten en internet. En 29 grotere studio’s (maximaal 35 m2) tegen een bruto huurprijs van € 720. Het complex kent bovendien gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een studieruimte op de begane grond en diverse dakterrassen. 

De eerste huurders arriveerden in de tweede week van september. “Ik studeer en woon al langer in Amsterdam en het is hartstikke moeilijk om iets te vinden. Ik ben echt héél blij met deze woning”, aldus student Konrad Fordal. De bouw van de studentenwoningen startte twee jaar geleden. Naast de studentenwoningen bevinden zich in het complex ook 200 short stay-kamers voor Hotel Jansen. Al deze woningen bevinden zich onder één dak in een gebouw dat is ontworpen door Moke Architecten.

De Alliantie gaat nog meer woningzoekenden een woning bieden in Bajeskwartier: de complexen ‘De Vlucht’ en ‘De Vrijheid’ met 250 huurwoningen zijn gereed in  2024 en 2025. Uiteindelijk worden op de plek van de Bijlmerbajes 1.350 woningen gebouwd.