Dura Vermeer verkoopt eerste twintig woningen in Van der Pekbuurt

15.02.2019
Image

Dura Vermeer start met verkoop en renovatie van de eerste twintig beneden- en bovenwoningen aan het Meidoornplein in Amsterdam-Noord. In totaal zullen in de Van der Pekbuurt 31 bovenwoningen, 31 benedenwoningen met tuin en twee eengezinswoningen worden verkocht.

Dura Vermeer spreekt over een 'oud huis in een nieuw jasje'. De woningen worden hoogwaardig gerenoveerd naar ontwerp van Architectenbureau Ibelings van Tilburg. Zo krijgen de woningen deels een nieuwe fundering en een volledig nieuw binnenpakket. Het aanzicht wordt in ere hersteld met nieuwe houten kozijnen in de originele kleuren uit die tijd.

De verkoop is een gezamenlijke activiteit van Dura Vermeer en Ymere. De koper betaalt op basis van een individuele koop-aanneemovereenkomst de corporatie voor het verkrijgen van de woning en de aannemer voor de uit te voeren renovatie. Al in september 2015 begon Ymere in de Van der Pekbuurt met de renovatie van 190 sociale huurwoningen in samenwerking met co-maker Dura Vermeer. Deze renovatie is anderhalf jaar geleden afgerond. De buurt is daarna met diverse prijzen bekroond.