Dudok Wonen verduurzaamt 73 woningen in Bussum

15.05.2017
Image

Dudok Wonen gaat 73 sociale huurwoningen in de Bussumse Van Speijkbuurt verduurzamen. Het energielabel van de woningen gaat hierdoor van label C naar label A. Bewoners konden meepraten over welke maatregelen zij graag wilden. "Door de duurzaamheidsmaatregelen besparen bewoners straks op hun energielasten. Omdat er geen huurverhoging tegenover staat, houden bewoners straks dus geld over én hebben meer comfort in hun huis", aldus projectmanager Wouter Weijer van Dudok Wonen.

Alle huizen worden van binnenuit geïsoleerd, er wordt een HR CV-ketel geplaatst en alle enkele beglazing wordt vervangen door HR++ glas’, aldus Weijer. Bewoners kunnen optioneel kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier staat een kleine huurverhoging per maand tegenover. 35 Procent van de bewoners koos voor de zonnepanelen. Een speciale online hulpmiddel gaf bewoners inzicht in hun energiegebruik en hielp ze bij hun keuze voor alleen het basis- of ook het zonnepanelenpakket.

Dudok Wonen gaat de komende jaren nog veel meer woningen verduurzamen. Weijer: "Daarbij is het streven om voor ons woningbezit op een gemiddelde Energie Index lager dan 1,4 (label B) uit te komen. Dit zorgt voor een lagere energievraag en meer comfort in onze woningen. Hierdoor wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de vermindering van CO² uitstoot."