Drie woontorens bij Amsterdam ArenA

08.02.2017
Image

Het Nederlandse Provast en First Sponsor Group uit Singapore gaan drie nieuwe woontorens met voorzieningen ontwikkelen pal tegenover de ArenA, bij de Haakbergweg. Dat meldt vakblad PropertyNL. Het zou gaan om zeshonderd woningen en 2000 m2 voorzieningen. Veel is er nog niet bekend van de plannen. De architect wordt ZZDP Architecten.

First Sponsor verwierf eind vorig jaar al ander vastgoed in het gebied: de kantoorgebouwen de Dreeftoren (Haaksbergwegen De Oliphant. Ook bezit het Aziatische bedrijf de nabijgelegen hoteltorens, aldus Property.

Het bedrijvenpark Amstel III staat aan de vooravond van een snelle transformatie. Gemeentelijk projectleider Tamara Smit voorspelde eerder in NUL20 dat er binnen enkele jaren duizenden woningen in aanbouw zouden worden genomen: “Het gist en broeit op plekken waar we dat een paar jaar geleden nog niet voor mogelijk hielden.” Er zijn in het gebied nog mogelijkheden om grote aantallen woningen te realiseren. Daarbij groeit ook de belangstelling voor kantoorruimte weer. 

Woningontwikkeling biedt bovendien de kans de losse bedrijfs-, kantoor- en woongebieden beter met elkaar te verbinden en een volwassen Zuidoostlob te laten ontstaan. De Holterbergweg moet in optiek van de gemeente een "gezellige stadsstraat" worden. Het gebied krijgt door de druk op de Amsterdamse woningmarkt de wind in de zeilen. Wat helpt is dat er ook aan de randen van het gebied belangrijke ontwikkelingen zijn: het Amstelkwartier, de Kop Weespertrekvaart en de voormalige Bijlmerbajes. Daarnaast krijgt de ontwikkeling van de zone tussen Amstelkwartier en de Arena vaart: de Nieuwe Kern. Deze nieuwe woonwijk (190 hectare), gemeente Ouder-Amstel, verrijst in het gebied tussen autosnelweg A2 en het Arenagebied.

Zie ook: Het broeit en gist op Amstel III (NUL20, juli 2016)