Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Woonbarometer
Bewoners oude Westelijke Tuinsteden geven ontwikkeling leefbaarheid onvoldoende

De Westelijke Tuinsteden hebben een imago-probleem. Maar wat vinden de bewoners zelf van hun buurt? Het antwoord komt uit de leefbaarheidsrapportage van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (op basis van het onderzoek Wonen in Amsterdam 2001). Die geeft voor alle buurten in Amsterdam een beeld van het subjectieve oordeel van de bewoners over de leefbaarheid.

Subjectief oordeel bewoners over leefbaarheid Westelijke Tuinsteden

 

Parkstad komt er niet goed uit, maar tussen de buurten bestaan grote verschillen. Bewoners van de nieuwbouwwijken Nieuw Sloten, De Aker en Eendracht zijn redelijk tevreden over de buurt, maar de woonomgeving in de Kolenkit, Overtoomse Veld en Osdorp Midden wordt met rapportcijfers onder een zes beoordeeld. De laatste drie buurten krijgen niet alleen lage rapportcijfers voor de buurt, maar ook voor de ontwikkeling van de buurt in het voorafgaande jaar. Bovendien ondervinden de bewoners van deze buurten veel overlast van vervuiling en criminaliteit en voelen ze zich nauwelijks betrokken bij de buurt.

Voor wie meer wil weten over de leefbaarheid in Amsterdam is het rapport: Leefbaarheidsrapportage, Wonen in Amsterdam, deel IV, te bestellen bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, email@afwc.nl, tel. 020 3460.360.

Jeroen van der Veer, afwc

Bron: Wonen in Amsterdam 2001