Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén digitaal loket voor sociale huur in Beverwijk, Velsen en Zuid-Kennemerland

Image

Brederode Wonen, De Key, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Ymere, Woningbedrijf Velsen en Woonzorg Nederland bieden vanaf november dit jaar al hun sociale huurwoningen in Beverwijk, Velsen en Zuid-Kennemerland aan via de website: www.mijnwoonservice.nl.

Het is nu al zo dat iedereen zelf kan kiezen in welke gemeente hij wil wonen. In de praktijk kan dat betekenen dat er meerdere inschrijvingen nodig zijn. Voor woningzoekenden is dat onoverzichtelijk. Ook brengt het extra kosten met zich mee. Met de keuze voor één systeem, krijgen de woningzoekenden voor één bedrag toegang tot de huurwoningen in een veel groter gebied.

De betrokken corporaties voegen de verschillende systemen samen. Daarom is de overgang niet voor elke woningzoekende gelijk. Voor de woningzoekenden die ingeschreven staan bij WonenInVelsen en Pré Wonen Beverwijk/Heemskerk betekent het een overstap naar mijnwoonservice.nl. Zij worden persoonlijk geïnformeerd over welke stappen zij moeten zetten om met behoud van inschrijfduur of duur van de langstlopende optie over te gaan naar het nieuwe systeem. Voor de woningzoekenden die al staan ingeschreven bij mijnwoonservice.nl verandert er niets.

De woningen van Woonopmaat worden niet via dit systeem aangeboden. Woonopmaat blijft voorlopig haar woningen aanbieden via haar eigen website via het nemen van opties.